Музика за 9. клас

Автори: Я. Рускова, С. Хърков, С. Русков, Ю. Близнакова
Цена: 7,00 лв.
Размери: 48
ISBN: 978-619-215-263-5

Описание

Учебникът е разработен в съответствие с учебната програма по музика за 9. клас. В девети клас учебният предмет музика се изучава в 18 учебни часа. Продължава надграждането на музикалното образование чрез въвеждане на нови понятия, свързани с история на музиката и музикалните жанрове и стилове. На страниците на учебника се разглеждат: разнообразни музикални явления (джаз, рок, оперета, поп, мюзикъл, рок опера), предимно от XX в., както и така наречената „сериозна“ музика - класика популярната музика, у нас и по света,  процесите в нейното развитие, значението и мястото ѝ в човешката култура, отношенията между нея и обществото   Електронният формат на учебника съдържа разнообразни интерактивни задачи, допълнителна информация и цялата музика за слушане и изпълнение.

Разработено от

Каталог

Каталог

Музика за 9. клас

Автори: Я. Рускова, С. Хърков, С. Русков, Ю. Близнакова
Страници: 48
ISBN: 978-619-215-263-5
Цена: 7,00 лв.

Учебникът е разработен в съответствие с учебната програма по музика за 9. клас.

В девети клас учебният предмет музика се изучава в 18 учебни часа. Продължава надграждането на музикалното образование чрез въвеждане на нови понятия, свързани с история на музиката и музикалните жанрове и стилове.

На страниците на учебника се разглеждат:

  • разнообразни музикални явления (джаз, рок, оперета, поп, мюзикъл, рок опера), предимно от XX в., както и така наречената „сериозна“ музика - класика
  • популярната музика, у нас и по света,  процесите в нейното развитие, значението и мястото ѝ в човешката култура, отношенията между нея и обществото

 
Електронният формат на учебника съдържа разнообразни интерактивни задачи, допълнителна информация и цялата музика за слушане и изпълнение.