История и цивилизации за 5. клас

Автори: Хр. Матанов, П. Делев, Ц. Каснакова, К. Мукарзел, Т. Рангелова
Цена: 25,33 лв.
Размери: 176
ISBN: 978-619-215-009-9

Описание

Учебникът е одобрен със заповед № РД 09-1225/29.08.2016 г. на министъра на образованието и науката. В него са представени уроци за нови знания, за упражнения и практически дейности, за обобщение и преговор, за контрол и оценка. Представените методически подходи и атрактивното графично оформление отговарят на съвременните очаквания за стимулиране активността на учениците при овладяване на предвидените ключови компетентности. Учебникът и интерактивните възможности, които предлага електронният му вариант, ще улеснят подготовката на учениците, ще им помогнат да разберат органичната връзка между минало и настояще, ще ги направят активни творчески личности. Към учебния комплект се включва и учебна тетрадка, в която писмено се изпълняват различни по сложност задачи. В края на годината учениците ще знаят: кога и къде са се появили първите хора и как е протичал животът им какво представляват прочутите египетски пирамиди кои са древните гърци и какво богато културно наследство са оставили кои са най-старите обитатели на българските земи кой е Александър Велики как се създава Римската империя кога и как е възникнало християнството Освен това те ще умеят да анализират исторически документи, да работят с карта и да подготвят презентации. Предвидени са и практически дейности, свързани с посещения на исторически музей, с попълване на работни карти за наблюдение и изработване паспорт на експоната.       История и цивилизации за 5. клас var siteUrl="http://www.authorstream.com/";var pid="2844915_636017376701108750";var rl="0";var es="501x416"; More presentations from IK Anubis

Разработено от

Каталог

Каталог

История и цивилизации за 5. клас

Автори: Хр. Матанов, П. Делев, Ц. Каснакова, К. Мукарзел, Т. Рангелова
Страници: 176
ISBN: 978-619-215-009-9
Цена: 25,33 лв.

Учебникът е одобрен със заповед № РД 09-1225/29.08.2016 г. на министъра на образованието и науката. В него са представени уроци за нови знания, за упражнения и практически дейности, за обобщение и преговор, за контрол и оценка. Представените методически подходи и атрактивното графично оформление отговарят на съвременните очаквания за стимулиране активността на учениците при овладяване на предвидените ключови компетентности.

Учебникът и интерактивните възможности, които предлага електронният му вариант, ще улеснят подготовката на учениците, ще им помогнат да разберат органичната връзка между минало и настояще, ще ги направят активни творчески личности. Към учебния комплект се включва и учебна тетрадка, в която писмено се изпълняват различни по сложност задачи.

В края на годината учениците ще знаят:

  • кога и къде са се появили първите хора и как е протичал животът им
  • какво представляват прочутите египетски пирамиди
  • кои са древните гърци и какво богато културно наследство са оставили
  • кои са най-старите обитатели на българските земи
  • кой е Александър Велики
  • как се създава Римската империя
  • кога и как е възникнало християнството

Освен това те ще умеят да анализират исторически документи, да работят с карта и да подготвят презентации. Предвидени са и практически дейности, свързани с посещения на исторически музей, с попълване на работни карти за наблюдение и изработване паспорт на експоната.

 

 

 

История и цивилизации за 5. клас

More presentations from IK Anubis