Каталог

Каталог

Византийският свят

Византийският свят

Иван Божилов

Византийският свят е това физико-географско и културно-историческо пространство, чието сърце е Константинопол, а неговата снага – славянските страни – България, Русия, Сърбия, в които православното християнство е основният структурообразуващ елемент. Най-свидната рожба на този свят е цивилизацията, наричана византийска, която е едно от двете лица на Европа и изгражда неделимото историческо единство на нашия континент.

Още
Исторически паралели

Исторически паралели

Андрей Пантев

Тази разностилна книга анализира едновременни по темпо, но различни по резултати процеси. Както и приложението на исторически опит в текущата политическа динамика.

Още
Преди забравата

Преди забравата

Румен Стоичков

Тази книга съдържа 75 публикации и към 400 цветни фотографии, дело на Румен Стоичков. Те са плод на щастливото съчетание на професия и хоби на един журналист, пътешественик, филолог, историк и фотограф, надникващ „Преди забравата“. Изданието се осъществява с любезното съдействие на Председателя на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, кмета на община Оряхово и управителя на „Елфи турс“ ЕООД.

Още
Из стръмнините на България

Из стръмнините на България

Румен Стоичков

Румен Стоичков работи като журналист в БНР. Той е автор на книгата „Преди забравата“, съдържаща 75 негови публикации, разказващи предимно за малки селища у нас, както и за българските етноси в съседните страни. „Из стръмнините на България“ е втората му книга, отново със 75 репортажа, в чиято текстова тъкан са вплетени и 450 цветни снимки, дело на автора.

Още
Мениджмънт на класа

Мениджмънт на класа

Силвия Николаева

Какво знае, може и прави учителят като ефективен мениджър на ученическия клас?
Изданието обединява разнородна информация за същността, ролята и приложението на мениджмънта на ученическия клас в съвременното образование – както чужди модели и разработки, така и авторски виждания, медийни публикации и оригинални документи.

Още