Каталог

Новини

ИК „Анубис“ с пълни комплекти учебници за 3.,7. и 9. клас
26.03.18 г.

Издателска къща „Анубис“ внесе за одобрение в МОН пълни комплекти проекти на учебници за 3., 7. и 9. клас, според обявените процедури на Министерството на образованието и науката. Познатите от комплектите нови учебници за 1. и 2. клас екипи на проф. Стойка Здравкова и Теодоси Витанов отново ръководят колективите, създали учебните комплекти по български език и литература, и по математика в 3. клас. Екипът, създал проекта на учебник по човекът и обществото се оглавява от известния историк проф. Христо Матанов,  в него участват още доц. Емилия Патарчанова, доц. Лидия Чурукова и Соня Бачева. Авторският екип на предмета човекът и природата включва проф. Илияна Мирчева и доц. Валери Богоев. Проектът на учебник по новия предмет компютърно моделиране е създаден под ръководството на д-р Иван Душков и с участието на Елена Труфчева Димитрова. „Анубис“ създаде учебниците по музика и изобразително изкуство за 3. клас с екипите, чиито проекти бяха одобрени и за 1. и 2. клас – на Яна Рускова и Бисер Дамянов. Успешният учебник по технологии и предприемачество ще има своето продължение за 3. клас отново в сътрудничество с издателство „Булвест 2000“ и „Джуниър Ачивмънт – България“. Същият принцип е приложен и при учебника по технологии и предприемачество за 7. клас. Ново попълнение в неговия авторски екип е Джеймс Йоловски – мениджър „Програми за финансова грамотност“ в „Джуниър Ачивмънт“. 

Всички познати и уважавани автори на ИК „Анубис“ по предметите в прогимназиалния етап участват и в създаването на проектите на учебници по новите образователни програми за 7. клас, както и на учебниците за 9. клас в гимназиалния етап. Сред тях са Клео Протохристова, Маргарита Георгиева, Теодоси Витанов, Антон Попов, Мария Шишиньова и др. Нови са екипите по информационни технологии в 9. клас (доц. Евгения Ковачева) и по история за 9. клас (Йордан Митев от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“).

ИК „Анубис“ внесе проекти и на учебници за професионална и профилирана подготовка в 9. клас по предметите физика, химия, биология, история и география. Ще бъдат създадени и техни варианти на чужд език за учениците от езиковите гимназии.  

обратно към всички