Каталог

Новини

Електронните учебници за гимназистите до 30 на сто по-евтини от печатните
28.09.18 г.

Цените на електронните учебници, които издателствата предлагат за гимназиалния образователен етап са с до 30 на сто по-евтини от печатните им издания. През миналата и тази учебна година с изцяло нови учебници са учениците в 8. и в 9. клас, които учат по обновените учебни програми.  Всички печатни учебници имат и одобрени електронни варианти, които могат да се закупуват от родители и ученици.

Така например учебникът по литература за 9. клас на издателска къща „Анубис“ струва 17 лв. в книжен формат и 12 лева в електронен. В допълнение електронният вариант е обогатен с много допълнителни материали за учениците под формата на презентации, аудио и видео файлове, хиперлинкове, онлайн тестове и задачи, виртуални панорами и др. Цената книжния учебник по химия за 9. клас на „Анубис“ е 19 лв., а на електронния със 7 лева по-малко или 12 лв.

Същото се отнася и за новите учебници за 8. и 9. клас на издателство „Булвест 2000“. С 5 лева по-евтин е електронният вариант на учебника по математика за 9. клас, който струва 12 лв. Физиката на „Булвест“ за деветокласниците струва 9 лв. в книжен вариант и 6 лв. в електронен. Допълнителните мултимедийни материали в дигиталния учебник правят обучението по природни науки нагледно и разбираемо за учениците.

Специална отстъпка предлагат издателите при закупуване на комплект от печатен и електронен учебник. С нея електронният вариант на учебниците за гимназистите се предлага на по-ниска цена. Така комплектът печатен плюс електронен учебник на „Анубис“ по литература за 9. клас е 20,40 лв. вместо 29 лв., същата е и цената за комплекта на „Булвест“ по математика за същия клас. Комплектът по български език на Булвест струва 13,20 лв. вместо 16 лв.,а този на Анубис по биология  – 15 лв. вместо 21 лв.

При желание родители и ученици могат да закупуват електронните варианти на учебниците вместо или като допълнение към печатните от електронeн магазин на адрес https://ebooks.anubis-bulvest.com/ .

За учениците от 1. до 7. клас Министерството на образованието и науката изиска от издателите да дадат свободен достъп да т.нар. електронно четими учебници. От тази пролет на сайтовете на издателствата беше осигурен достъп до учебниците под формата на електронна книга. Разликата между електронния учебник, който може да се купи от родителите и електронно четимия, който се предоставя безплатно за учениците от 1. до 7. клас, е в допълнителните материали, с които е по-богат електронният вариант.  

Безплатните електронно четими учебници на „Анубис“ и „Булвест“ се достъпват от https://www.anubis-bulvest.com/безплатни_учебници/ чрез регистрация.

обратно към всички